Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal)

Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal)

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal) is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal) is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal) is 6 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal) using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal):

  1. 1 taza arroz integral
  2. 2 (500 ml.) tazas agua
  3. rama canela
  4. 1 limón, su cáscara
  5. 3-5 clavos de olor
  6. 3 semillas de cardamomo
  7. 5 cdas. azúcar morena
  8. 400 ml. (1 lata) leche de coco*
  9. 4-6 cdas. coco rallado
  10. Pizca sal de mar, machacada (para realzar el sabor)
  11. Canela en polvo para decorar

Steps to make to make Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal)

  1. Primero, lavar el arroz en un colador, bajo el chorro de agua.
  2. Luego, lo traspasamos a una olla, y le agregamos las dos tazas de agua. Además, incorporamos la canela, cáscara de limón (sin la parte blanca para que no amargue nuestro postre), dos cucharadas generosas de azúcar, los clavos de olor, cardamomo y la pizca de sal. Dejar toda la noche remojando en el agua perfumada.
  3. Al otro día... Poner la olla a fuego fuerte y tapada (esto para que no se escapen los aromas y para evitar que se evapore muy rápido el agua). Cuando hierva bajar al mínimo. Revolver de vez en cuando, y vigilar que el arroz no se seque. (Si esto sucede agregar agua caliente.)
  4. Retirar la olla del fuego y sacar la canela, la cáscara de limón, cardamomo y los clavos de olor.
  5. Agregar 3 cucharadas más de azúcar, la leche de coco (integra primero la materia grasa que está en la superficie, y vas añadiendo de a poco el líquido para dar con la consistencia deseada.), y termina con el coco rallado. Mezclar cuidadosamente con una cuchara de madera. Volver a fuego mínimo, esta vez, para que el azúcar se disuelva y los sabores y olores se integren. (Si quieres más dulce, este es el momento de ajustar el punto de dulzor o también para agregar más coco rallado.)
  6. Cuando está caliente se ve más fluida pero a medida que se enfría se va espesando. Obviamente con la cocción va perdiendo líquido. Tú decides la consistencia que le quieres dar.
  7. Lo puedes servir inmediatamente o esperar a que se enfríe. Espolvorea canela en polvo. Voilà! Disfruta de este cremoso postre en una fría tarde otoñal.
  8. (Nota: el remojo del arroz ayuda bastante a que tenga una textura más blanda pero que no pierda su esencia de integral. Además, ayuda a que la cocción sea en menos tiempo.)
  9. No usar leche de coco casera. La que viene en lata tiene más materia grasa. Y es lo que necesita este postre para tener consistencia y cremosidad.*

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or even more active ingredients or is a bit basically spicy, you can make easy modifications to achieve this goal. Simply put, start making your recipes promptly. As for fundamental food preparation skills for beginners you don't need to learn them however only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a total guide to fast and simple lunch dishes yet its good something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Steps to Make Ultimate Arroz Integral con Leche de Coco (Postre Otoñal). Thanks so much for reading. I'm sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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