Falso Tamal de Pollo

Falso Tamal de Pollo

Hello everybody, it's John, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Falso Tamal de Pollo. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Falso Tamal de Pollo is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it is fast, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Falso Tamal de Pollo is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Falso Tamal de Pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Falso Tamal de Pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Falso Tamal de Pollo is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Falso Tamal de Pollo estimated approx 150 minutos.

To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Falso Tamal de Pollo using 12 ingredients and 16 steps. Here is how you cook that.

Esta es una receta que resulta ser muy fácil de realizar, pero que carece de toda la formalidad de un tamal, lo que la hace aún más versátil para todos.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Falso Tamal de Pollo:

  1. 8 muslos de pollo con piel
  2. 600 gr jitomate (tomate) rojo maduro
  3. 2 cebollas blancas medianas
  4. 6 dientes ajo
  5. 2 cucharadas sal
  6. 1 cucharadita pimienta negra molida
  7. 16 tortillas de maíz frías (del día anterior)
  8. 16 cuadros de hoja de plátano de 50 cm x 40 cm de lado (asados)
  9. 1 manojo epazote
  10. 2 chiles de árbol rojos secos (si no tienen de éste, pueden usar ají seco picante)
  11. Plástico film (egapack) para envolver
  12. 600 ml agua

Instructions to make to make Falso Tamal de Pollo

  1. Poner a fuego alto, sobre un comal (o un sartén antiadherente) grande las cebollas cortadas en octavos, los jitomates enteros, y los dientes de ajo aplastados.
  2. Retire los ajos cuando se pongan negros de quemado. De vuelta constante a la cebolla y al jitomate y retírelos cuando estén completamente quemados. Reserve.
  3. Ase ligeramente los chiles y retírelos cuando cambien de color, reserve.
  4. Tome un molcajete (mortero) de piedra y coloque un poco de sal y la cebolla. Martaje todo hasta que casi se deshaga, pero queden algunos pedazos. Retire y ponga en un recipiente de un litro. Haga lo mismo con los jitomates asados.
  5. Martaje los ajos hasta que formen una pasta. Añada los chiles y continúe martajando. Retire e incorpore al resto de los ingredientes martajados. Sazone con sal y pimienta al gusto.
  6. Tome dos cuadros de hoja de plátano recién asadas y ponga una encima de otra.
  7. Coloque una tortilla de maíz fría. Ponga 2 cucharadas de salsa de jitomate.
  8. Salpimente los muslos de pollo y ponga uno de éstos encima de la tortilla de maíz y la salsa.
  9. Ponga otras 2 cucharadas de salsa encima del pollo. Ponga unas cuantas hojas de epazote y cubra con otra tortilla de maíz fría.
  10. Doble el primer cuadro de la hoja de plátano para cerrar como si fuera un sobre. Primero el lado de usted hacia el centro, luego el de arriba, que se solapen. Luego el lado derecho hacia el centro y el izquierdo igual, a que se solapen.
  11. Haga lo mismo con el segundo cuadro de hoja de plátano y procure que envuelva al primero perfectamente.
  12. Envuelva el tamal en suficiente plástico film (egapack) de forma que no quede un sólo espacio sin cubrir.
  13. Cueza en vaporera por 1 hora y media a fuego alto. Ponga al agua de la vaporera las hojas que le hayan quedado del epazote.
  14. Si no tiene vaporera, puede usar una olla muy grande o una cazuela en donde ponga el agua y las hojas de epazote abajo, ponga una rejilla de metal que separe por al menos un centímetro el agua de los tamales y cubra el fondo, tanto de la vaporera, como de la olla o cazuela con sobrantes de hoja de plátano, trapos de cocina de algodón mojados y exprimidos completamente.
  15. Tape la olla o cazuela con más trapos bien húmedos, una bolsa de plástico grueso y más trapos. La idea es que no escape el vapor fácilmente.
  16. Sirva bien calientes y acompañe de guacamole de aguacate.

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a recipe that uses less or more components or is a little more or less hot, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to basic food preparation skills for beginners you do not need to learn them but just if you understand some basic cooking strategies.

This isn't a full guide to fast as well as easy lunch dishes but its good food for thought. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Speedy Falso Tamal de Pollo. Thank you very much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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