Mole de abuela

Mole de abuela

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Mole de abuela. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Mole de abuela is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They are fine and they look wonderful. Mole de abuela is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Mole de abuela, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mole de abuela delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Mole de abuela is 20 o más. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Mole de abuela estimated approx 8 horas.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Mole de abuela using 24 ingredients and 30 steps. Here is how you can achieve it.

#altardemuertos


El verdadero origen del mole se da con las culturas prehispánicas donde los indígenas mezclaban varios chiles con semillas de calabaza, hierba santa y jitomate para crear una salsa a la que denominaban mulli, esta era acompañada normalmente con carne de guajolote, aunque también se usaba la carne de pato o armadillo y era servido en ceremonias como ofrenda a los dioses.

Ingredients and spices that need to be Get to make Mole de abuela:

  1. 1/4 de chile guajillo
  2. 1/4 de chile ancho
  3. 1/4 de chile pasilla mexicana
  4. 125 gramos chile cascabel
  5. 1/4 de pasa
  6. 1/4 de ajonjolí
  7. 125 gramos almendra
  8. 1/4 de pan molido
  9. 125 gramos nuez
  10. 1/4 de cacahuate
  11. 25 gramos canela
  12. 385 gramos plátano macho
  13. 345 gramos manzana
  14. 25 gramos hierba de olor
  15. 235 de cebolla
  16. 95 gramos orégano
  17. 60 gramos ajo
  18. 745 gramos jitomate rojo
  19. 570 gramos tomatillo verde
  20. 280 gramos pan de manteca
  21. 10 clavos de olor
  22. 7 pimientas negras
  23. 2 bolas chocolate
  24. 1 pollo

Steps to make to make Mole de abuela

  1. Lavar todas los condimentos como lo son: orégano, ajo, pimienta, clavo, hierba de conejo, hierba de olor, nuez manzana, pasa, cacahuate, ajonjolí,
  2. Cortar la cebolla en gajos
  3. Poner a hervir la almendra para poder pelarla más fácilmente
  4. Poner a calentar el comal
  5. Poner a escurrir el ajonjolí
  6. Tostar el ajo junto a la cebolla
  7. Poner a tostar el orégano y hierva de conejo
  8. Tostar la hierba de olor
  9. Tostar la canela
  10. Tostar la nuez y la almendra
  11. Tostar el cacahuate
  12. Tostar la pasa
  13. Tirar el ajonjolí
  14. Freír la manzana en aceite
  15. Freír el plátano
  16. Freír el pan
  17. Tostar los cuatro tipos de chiles
  18. Revolver todo en un balde ( cubeta
  19. Poner a cocinar el jitomate rojo y el tomatillo verde
  20. Remojar los chiles en agua durante 25 minutos para después lavarlos en con pura agua
  21. Llevar todos los ingredientes al molino y molerlo
  22. Calentar la cazuela junto con el aceite (medio litros aproximadamente)
  23. Vaciar el mole en la cazuela una vez que ya esté caliente el aceite, revolverlo con el pan molido y agregarle dos bolas de chocolate y empezar a moverlo
  24. Cocinar el mole durante unos 25 aproximadamente, hasta que hierba
  25. Una vez que el mole ya allá sido cocinado y allá hervido debemos bajarlo del fuego y continuar moviéndolo para evitar que se pegue nuestra pasta del mole
  26. Para disolver el mole, debemos preparar caldo de pollo y para ello ocupamos
  27. Lavar y limpiar adecuadamente el pollo, para después cocinarlo agregándole unos cuantos ajos molidos junto con una pizca de comino y sal.
  28. Una vez listo el caldo, le avisaremos un poco a la pasta del mole para poder batirla
  29. Una vez que allamos batido el mole junto con el caldo, lo pondremos a hervir
  30. Y por último lo serviremos en un plato con su respectiva pieza de pollo

As your experience and self-confidence expands, you will discover that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make easy modifications to accomplish this objective. To put it simply, start making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you don't need to learn them yet just if you understand some simple cooking techniques.

This isn't a full guide to quick and easy lunch recipes but its good something to chew on. With any luck this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Perfect Mole de abuela. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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