Cochinita Pibil
Hey everyone, it's Louise, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Cochinita Pibil. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Cochinita Pibil is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Cochinita Pibil is something which I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Cochinita Pibil, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cochinita Pibil delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Cochinita Pibil is Más de 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Cochinita Pibil estimated approx 4 hrs. Más tiempo de marinado..
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Cochinita Pibil using 20 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Siempre busqué una receta que me ayudara a preparar este platillo tan emblemático y quedara con la apariencia y el sabor de la que se prepara en la Península de Yucatán, porque las recetas que llegué a encontrar y preparé más parecía carne de tacos al pastor y dejaban un gusto amargoso, hasta que me dieron la proporción adecuada del condimento principal que es el achiote, este debe ser de 10 a 15 gramos por kilo de carne. Aquí les comparto la receta de cómo la hice.
#recetasconalma #micaminito
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Cochinita Pibil:
- 4 piezas hojas de plátano
- 3 kg carne de puerco
- 1/4 kg manteca de puerco
- 50 gr achiote
- 1 lt jugo de naranja (si llegaran a conseguir naranjas agrias para el jugo mejor)
- 1/4 tz jugo de limón
- 1/2 cdt canela en polvo
- 1/4 cdt comino en polvo
- 1 cdt orégano seco
- 1/2 cdta pimienta negra en polvo
- 1/4 cdta pimienta gorda en polvo o 5 pimientas
- 3 dientes ajo grandes
- 1 pieza chile habanero (opcional)
- Acompañamiento
- 1/2 taza rábanos picados muy fino o en julianas
- 1/4 taza 1z cebolla picada muy fino o en lunas pequeñas
- 4 piezas chile habanero picado muy fino o en julianas
- 1/2 taza jugo de naranja agria o de naranja con jugo de 1 limón
- 1/2 cdta orégano en polvo
- al gusto sal
Steps to make to make Cochinita Pibil
- Asar las hojas de plátano.
- Me recomendaron que consiguiera cabeza de lomo, espaldilla, pierna, barriga, falda y costillas. Enjuagar la carne y ponerla en un recipiente hondo.
- Licuar el achiote con el jugo, las especias, sal, ajos y chile habanero.
- Marinar la carne en esta mezcla toda la noche en el refrigerador.
- En un recipiente con tapa hacer una cama con las hojas de plátano, poner la carne con la marinada, agregar la manteca derretida, cubrir con las hojas de plátano y tapar, lo que se intenta es que guarde lo más posible el vapor. Si no tiene suficiente líquido durante la cocción se puede agregar agua.
- Precalentar el horno a 250°C (450°F) Se hornea por 45 min, después bajar a 180°C (350°F) y dejar cocinando por unas 4 a 5 horas. Revisar que la carne esté cocida muy suave. Esta vez como tuve que estar saliendo de casa lo que hice fue bajar a 150°C (300°F) y al regreso volví a subir el fuego, aunque si tardó como 8 horas, pero quedó riquísima y jugosa.
- Para la salsa se pican en cubos pequeños o en julianas los rábanos, cebolla y habaneros. Se ponen en un recipiente y se les agrega el orégano, la sal y los jugos de naranja y limón y se deja reposar unas 2 horas en el refrigerador. Espero la disfruten🐬💞
As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little basically hot, you can make easy changes to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to standard food preparation skills for novices you do not require to learn them yet only if you master some straightforward cooking methods.
This isn't a total overview to fast as well as easy lunch recipes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Make Speedy Cochinita Pibil. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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