Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote
Hello everybody, it is John, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote is something which I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote is 6 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote estimated approx 2 horas Max.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote using 22 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
Es una receta de la abuelita de mi personita especial 😁 espero que les guste tanto como a nosotros
Ingredients and spices that need to be Get to make Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote:
- 3/4 k costilla de cerdo
- c/s agua
- c/n aceite
- al gusto sal de grano
- al gusto consomé de pollo o Knorr Suiza
- para el pipián
- 1/2 taza pepita verde cruda
- 1/2 taza cacahuate sin sal
- 125 gramos ajonjolí tostado
- 1/4 cucharadita comino molido o entero
- 8 pimientas negras
- 4 pimientas gordas
- 1 trocito canela
- 1 pedacito pan duro
- 2 clavos de olor
- 2 chiles chipotes cafés
- 2 chiles morita
- 2 chiles anchos
- 3 jitomates
- 1/4 cebolla
- 1 diente ajo
- 1 personita especial 😁
Instructions to make to make Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote
- Lavar la carne, ponerla a cocer con suficiente agua y quita le la espuma negra que le sale. Cuando esté cocida escurrir y freír hasta que esté doradita y reservar
- En una cacerola, poner a dorar la cebolla y el ajo. Fui agregando los chiles. El morita lo freí hasta que se infló. Así sé que está listo y los demás, hasta que cambiaron un poco de color pero sin quemarlos por qué se amargan
- Los puse a hervir con agua limpia junto con los jitomates hasta que estuvieron suaves y los reservé. Con el aceite que quedó doré el pan, la cebolla y el ajo. Los reservé en el vaso de la licuadora
- Puse, en un sartén, a tostar la pepita sin aceite y cuando empezó a tronar, ya está lista. Después el cacahuate hasta que estuvo doradito, pero no quemado y los fui reservando. Después, tosté las especias menos el comino, empezaron a salir el aroma del clavo y así, están listos
- Todo lo puse en la licuadora (los chiles, las pepitas y los cacahuates, el pan y las especias el ajo y la cebolla ya deben estar ahí agregue el comino y el ajonjolí) molí bien
- En una cacerola puse un chorrito de aceite, agregué la mezcla y no dejé de mover (cociné a fuego medio). Lo dejé hervir hasta que la grasa empezó a salir. Sazoné con Knorr Suiza, 2 cubos y, un puñito de sal de grano (no se te olvide probar sazón)
- Para los chilacayotes. Les quité el rabo y los corté en cuadros chicos o medianos. Aquí es el gusto de cada quien. Los puse con agua suficiente y un poco de sal. No se tardaron más de 10 minutos. Los escurrí y cuando el pipián estuvo listo, agregue el chilacayote
- Por último, agregué la carne ya dorada, mezclé bien. Serví y disfruté con mi personita especial 😁
As your experience and confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a little more or less hot, you can make easy adjustments to achieve this goal. In other words, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental food preparation skills for novices you don't need to discover them yet just if you grasp some basic food preparation methods.
This isn't a complete guide to quick and easy lunch recipes but its great something to chew on. Ideally this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Steps to Prepare Super Quick Homemade Pipián rojo con carne de puerco y chilacayote. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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